Modular Poetry Printing

I denne forestillingen møter performancekunstneren og poeten Steven J. Fowler boktrykkeren og designeren Ane Thon Knutsen for å skape Modular Poetry Printing på etterspørsel.

Denne forestillingen er en del av det kunstneriske forskningsprosjektet 'Formskifter', som ser på endringer i publiseringens fortid, nåtid og fremtid fra et grafisk design- og illustrasjonsperspektiv. Forskningsprosjektet forener hele staben innen grafisk design og illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo og støttes av Det norske programmet for kunstnerisk forskning. 

Hendelsen vil vare i 2 timer ved hjelp av en bordmodell prøvetrykkpresse og et spesiallaget modulært sett med bevegelige typer designet av Stefan Ellmer / The Pyte Foundry.

Steven J. Fowler er en forfatter, poet og utøver som bor i London. Arbeidet hans utforsker en omfattende idé om poesi og litteratur - det tekstlige, visuelle, asemiske, konkrete, soniske, samarbeidende, performative, improviserte, kuratoriske - gjennom 50 publikasjoner, 200 forestillinger i over 40 land, 4 store arrangementprogrammer, mange oppdrag, samarbeid og mer. Arbeidet hans er blitt bestilt av The National Gallery, Tate Modern, BBC Radio 3, Somerset House, Tate Britain, London Sinfonietta, Southbank Centre, National Centre for Writing, National Poetry Library, Science Museum og Liverpool Biennial. Han er oversatt til 29 språk og har produsert samarbeid med over 200 forfattere og kunstnere. Siden 2010 har han organisert nesten 700 offentlige arrangementer. Per sommeren 2023 har han publisert ti diktsamlinger, syv visuelle diktsamlinger, seks samarbeidsdiktsamlinger, et utvalg essays og to bind med utvalgte samarbeid, samt en novelle. 

Ane Thon Knutsen (1984) er en norsk kunstner og designer som jobber som boktrykker i det utvidede feltet. Knutsen jobber tverrfaglig ved krysningen mellom grafisk design, kunst, forskning og formidling. Hun stiller ut, presenterer og underviser internasjonalt, og verkene hennes tar ofte form som installasjoner og kunstner-bøker. Knutsen har spesiell interesse for selvstuderte kvinner på den kvinnelige siden av trykkhistorien. I 2019 forsvarte Knutsen doktoravhandlingen sin om Virginia Woolfs arbeid som skriftsetter og selvpublisist, og hvordan dette hadde en undervurdert innvirkning på Woolfs praksis som forfatter. Hun eier og jobber fra sitt private boktrykkerstudio i Oslo. Knutsen er førsteamanuensis i grafisk design ved Kunsthøgskolen i Oslo, der hun jobber med det samarbeidende kunstneriske forskningsprosjektet Formskifter, som ser på Nancy Cunards praksis som boktrykker og utgiver.