Particularities Workshop på Deichman Bøler

Lørdag 22. april 2023
Mandag 11. september 2023
Lørdag 28. oktober 2023
10.00-13.00 / 14.00-17.00

Prøv deg som arkitekt, og få erfaring i å skape egen arkitektur gjennom en kreativ prosess!

Particularities Workshop, Bøler bibliotek. Illustrasjon: Atelier Particular

I løpet av våren og høsten 2023 arrangeres det arkitekturworkshop på Bøler bibliotek for aldersgruppen 10-14 år. Dette biblioteket er tegnet av den verdenskjente norske arkitekten Sverre Fehn, som er kjent for sitt rene uttrykk, ærlighet til materialene, og sin gode sans for naturlig lysinslipp. I løpet av denne dagen kan du utforske hvordan de arkitektoniske elementene i bygget kan endres og settes sammen på nye måter for å skape din egen arkitektur. Workshopen gir økt innblikk og kunnskap i hva unge fokuserer på når de utformer egen arkitektur, og hvordan de vil påvirke utformingen av arkitekturen fra Bøler bibliotek.

Tittelen for workshopen Particularities refererer til partikulære eller særegne situasjoner i arkitekturen. Med det mener vi arkitektur som har en egenart som gir identitet og tilhørighet til et sted i relasjon til sine omgivelser.

Fra workshopen. Foto: Atelier Particular

Fra workshopen. Foto: Atelier Particular

Deltagerne velger sine egne arkitektoniske deler fra en haug av elementer laget i mindre skala fra bygget. Disse delene kan endres i form, settes sammen på nye måter, og få ny overflatebehandling. Med utgangspunkt i dette byggesettet, får biblioteket ny form. Modellene blir nye fragmenter av Fehn sin arkitektur, sett fra et nytt perspektiv. Vi hjelper og veileder underveis utifra temaene lys, form, overflate og møter, som er fire fundamentale tematikker som beskriver hvordan arkitektur opptrer i verden.

Deltagerne lærer om grunnleggende arkitektur gjennom å sette sammen Bøler bibliotek på nye måter. Hva er det som gir denne arkitekturen sin karakter og uttrykk? Hvordan er elementene satt sammen? Hvordan relaterer den nye arkitekturen til Bøler som sted og Fehn som arkitekt? Ved å rette fokuset på Bøler bibliotek, som en arkitektonisk løsning fra 50 år tilbake, vil workshopen gi et bilde på hvordan unge ser bygget, og hvordan de ville endret den. Sammen vil vi igjennom workshopen få en ny forståelse av arkitekturen til Fehn.

Prøv deg som arkitekt, og få erfaring i å skape egen arkitektur gjennom en kreativ prosess! 

Workshopene ledes av Lena Margrethe Hoen Berge og Karsten Lunde fra Atelier Particular.

Fra workshopen. Foto: Atelier Particular

Fra workshopen. Foto: Atelier Particular

Atelier Particular arbeider innenfor arkitektur og kunst. På atelieret har vi et fokus på komposisjonen mellom materialer, farger, former og møtet mellom elementer. Vi er opptatt av det naturlige lyset, hvordan det kommer inn i rommet og er i konstant endring i løpet av dagen og årstidene. Gjennom detaljer med egenart ønsker vi å lage arkitektur som gir mennesket tilhørighet til våre bygde omgivelser. Visjonen vår er å lage gode rom og vakre omgivelser hvor arkitekturen har en sterk tilstedeværelse, særegenhet og karakter.

Bøler bibliotek er stedet for gode opplevelser og formidling for små og store. Bygningen, som er tegnet av Sverre Fehn og ble oppført i 1972, er en attraksjon for både turister og arkitektstudenter.

Arrangeres av ROM UNG, Atelier Particular og Deichman Bøler med støtte fra Kulturrådet og Sparebankstiftelsen.