Atelier Oslo startet dette prosjektet med en idé om konfrontasjon, konfrontasjonen mellom det urbane og det rurale, mellom mennesket og naturen. De diskuterte å bringe levende elementer inn i galleriet. Hvordan ville det være å oppleve galleriet fylt med sommerfugler? De var nysgjerrige på å se hvordan den levende verden ville samhandle med gallerirommet.
Det bygde miljøet er generelt ment å beskytte oss mot naturen. Utstillingen Common Ground av Atelier Oslo foreslår en omvending; gallerirommet vil beskytte en del av naturen - skogen. Besøkende vil bli bedt om å gå inn i skogen og gå barfot. Det er ingen angitte ruter å følge og ingen spesiell gjenstand å se, bare den fysiske og sanselige opplevelsen av å være i skogen. Gjennom lukter, lyder og teksturer vil besøkende bli plassert i direkte og intim kontakt med et lånt landskap. Installasjonen vil bli opplyst gjennom hele natten, slik at skogen kan sees når som helst. Den fangete naturen vil begynne å brytes ned som respons på det indre klimaet, og til gjengjeld vil den påvirke galleriet.
"Felles Grunn" er et fantastisk landskap som inkarnerer drømmen om et perfekt skjulested. De olfaktoriske, auditive og taktile opplevelsene får besøkendes sinn til å reise til et imaginært sted: langt borte fra den travle bylivet. Ved å bli plassert i byen, får trærne en mytisk status. Den skjøre levende floraen og faunaen i denne delikate skogen trekker oppmerksomheten mot livets sårbarhet. "Felles Grunn" tilbyr et sted å hvile og inspirerer oss til å revurdere forholdet mellom natur og det bygde miljøet.