Anna Ulrikke Andersen er en norsk arkitekturhistoriker og filmskaper, ansatt som postdoctoral researcher ved universitetet i Oxford. Hun har en PhD i arkitektur fra The Bartlett School of Architecture, University College London, som resulterte i boka Christian Norberg-Schulz: An Architectural History through the Essay Film (Bloomsbury Publishing, 2022). Siden 2018 har hun jobbet med det tverrfaglige prosjektet «Pasientens arkitekturhistorie – en ufullstendig guide», som handler om hvordan pasienter som lever med kronisk sykdom opplever arkitektur og sted. Gjennom digital og analog film, skulptur og essays, fokuserer hun på en gruppe norske revmatikere som i en årrekke har gjennomgått behandling i varmt klima, basert på intervjuer og egne erfaringer som revmatiker. Resultatet skal bli en bok som setter fokus på hvordan kronisk syke nordmenn navigerer eget hjem, behandling, og en kropp som bærer preg av et tidvis uforutsigbart sykdomsforløp. Prosjektet, som ønsker å gi den funksjonshemmede kroppen større plass i arkitekturdebatten, er utvalgt til det Europeiske arkitekturprogrammet Future Architecture 2021, har mottatt støtte for kunstfaglig manusutvikling fra Kulturrådet, og Viken filmsenter fordypningsstipend muliggjorde et fellowship ved Harvard Film Study Center 2018/2019.
Andersens` nettside: annaulrikkeandersen.com
Instagram: @annaulrikkeandersen
Marte Eknæs’ praksis er i stor grad kontekstbasert, og hun jobber gjerne tverrfaglig og i samarbeid med andre. Hun har stilt ut på blant annet Trondheim Kunstmuseum, Kunsthall Oslo, Kunstnerforbundet (Oslo), Kunstnernes Hus (Oslo), Bonner Kunstverein, Between Bridges (London), Kölnischer Kunstverein, Kunsthall Stavanger og Efremidis, Berlin. Hun deltok i Munchmuseet i Bevegelse med Open 24 Hours (2016–18) sammen med den brasilianske kunstneren Nicolau Vergueiro, og hun produserer videoprosjekter i samarbeid med den sveitsiske filmskaperen Michael Amstad. Deres verk People Mover (2017) ble vist på vist på UKS (Oslo), Grüner Salon / Volksbühne (Berlin) og The Kitchen (New York).
I henvisning til den stadig endrende konteksten hun arbeider i, lanserte Eknæs det nettbaserte og transdisiplinære prosjektet formsofflexibility.space (FOF) i 2019. Dette blir stadig oppdatert med egne og andres bidrag. Fra og med januar 2021 er hun PhD-stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Eknæs` nettsider: marteeknaes.info , formsofflexibility.space
Samarbeidsprosjekter: m-a-n.site , afolder.studio
Instagram: @infomarte