Vinterferieskole på Deichman Stovner

Passer for deg mellom 9 og 12 år
20. - 24. februar 2023
11.00 - 15.30

Velkommen til en uke der du får lære om arkitektur og bygge din egen drømmelekeplass!

Foto: Mona Ødegård

I samarbeid med Stovner Bibliotek arrangerer ROM UNG og JAM Collective en kunst- og arkitekturworkshop for unge med gjenbruk og selvbygging som hovedtema. Velkommen til en hel uke der du får lære om arkitektur og bygge egen lekeplass i Stovner bibliotek. Du vil lære å lage eget tau ved hjelp av gamle klær, lage husker med gamle treningsballer, sy hengekøy og mer!

Ingen forhåndskunnskap kreves, workshopen er gratis og åpent for barn mellom 9 og 12 år. Det er mulig å bli med både en dag eller flere dager.

Program for uken

Mandag: Konseptutvikling og design
Tirsdag: Struktur og design
Onsdag: Søm og produksjon
Torsdag: Søm og produksjon
Fredag: Siste endringer

Foto: Marie Payan / JAM Collective

Foto: Marie Payan / JAM Collective

Foto: Mona Ødegård

«Steg for steg» er et utforskende prosjekt for barn med fokus på de syv sansene (syn, hørsel, lukt, smak, berøring og balanse- og stillingssans). Verkstedet blir holdt av JAM Collective i samarbeid med ROM UNG.

Lekeplasser er et viktig sted i barns liv og nødvendig for at man får utviklet kognitive sanser. JAM collective vil bidra til å understreke at det finnes mange måter man kan leke og bruke kroppene våres på for å bygge ulike moduler tilpasset våre ulike fysiske behov og forskjeller.

JAM Collective er en møteplass som er åpent og jobber lokalt i Oslo med kreativt støtte og selvstyrking. Gjennom arrangementer og workshops engasjerer de seg aktivt i produksjon, skaping og sirkulering av ressurser og fasiliteter for å støtte ikke-lineær kreativ læring og opplevelser for barn og voksne. Følg JAM på instagram.

Armelle Breuil er en engasjert arkitekt, feminist og miljøaktivist. Hun startet sitt eget arkitektkontor i 2020, ACT, med fokus på bioklimatiske systemer, lavteknologiske løsninger og bærekraftige materialer. Hun er en av grunnleggerne av JAM.

Marie Payan er en Oslo-basert designer / billedkunstner / trykkeri som jobber på tvers av digitale og analoge medier. I 2020 grunnla hun oonda - et risograftrykkeri og selvpubliseringsverksted. Marie er også en av grunnleggerne av JAM.

Stovner bibliotek er en sosial og hyggelig møteplass for alle aldersgrupper på Stovner. Hver lørdag er barnas lørdag på biblioteket.