Steg for steg: Kom, lær og bygg din lekeplass!

For deg mellom 9 og 12 år
Lørdag 22. oktober 2022
kl. 12.00 - 16.00

Under GroLitt og Arkitekturfilm Oslo holder JAM Collective lekeplass-verksted på Deichman Stovner lørdag 22. oktober. Kom å bygg din drømmelekeplass! 

ROM UNG: Steg for steg - Lekeplass verksted på Deichman Stovner (2022), JAM Collective (Armelle Breuil & Marie Payan). Foto: Marco Ghilardi

Ved hjelp av kollasjer, tegninger og modellering vil vi skape en kreativ og morsom modell av en lekeplass. Lekeplasser er et viktig sted i barns liv og nødvendig for at man får utviklet kognitive sanser. Vi ønsker å se for oss andre måter man kan leke og bruke kroppene våre på for å bygge ulike moduler tilpasset våre ulike fysiske behov og forskjeller. Workshopen er første delen av et lengre prosjekt som fortsetter i vinterferier.

ROM er glade for å fortsette samarbeidet med JAM Collective, som er en møteplass som er åpent og jobber lokalt i Oslo med kreativt støtte og selvstyrking. Gjennom arrangementer og workshops engasjerer de seg aktivt i produksjon, skaping og sirkulering av ressurser og fasiliteter for å støtte ikke-lineær kreativ læring og opplevelser for barn og voksne. Denne workshopen blir holdt av Armelle Breuil og Marie Payan.

Breuil er en engasjert arkitekt, feminist og miljøaktivist. Hun startet sitt eget arkitektkontor i 2020, ACT, med fokus på bioklimatiske systemer, lavteknologiske løsninger og bærekraftige materialer. Hun er en av grunnleggerne av JAM.

Payan er en Oslo-basert designer / billedkunstner / trykkeri som jobber på tvers av digitale og analoge medier. I 2020 grunnla hun oonda - et risograftrykkeri og selvpubliseringsverksted. Marie er også en av grunnleggerne av JAM.

Dette arrangementet er en del av Groruddalen litteraturfestival. Vi inviterer til en inspirerende og inkluderende festival for femte år på rad.

Programmet er generøst støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Kulturrådet.