Programslipp for Arkitekturfilm Oslo

Arkitekturfilm Oslo 2024
14. -17. mars

Sjekk ut programmet for den åttende Arkitekturfilm Oslo!

Filmene i år viser arkitektur og steder der opprør, sorg og glede utfolder seg, men også hvordan disse kan prege arkitektur og sted. Under press, enten man demonstrerer for ytringsfrihet, søker trøst i en kirke, eller går i parader iført lakk og fjær, så har alltid arkitektur og byrom vært sentralt.

Årets program på Cinemateket og VEGA inviterer publikum til å oppleve arkitektur og byrom gjennom spillefilmer og dokumentarer, i lys av de mektige kreftene i opprør, sorg og glede. Filmprogrammet er kuratert av Tina Lam som er praktiserende byplanlegger med master fra NMBU (2021). Hun har bakgrunn fra statsvitenskap, og har en uttalt interesse for film og TV, som hun ofte refererer til i hennes virke.

Som del av filmprogrammet finner du også et utvalg for barn og unge på Cinemateket og utvalgte Deichman biblioteker, det blir samtaler og debatter og ikke minst viser vi filmskaper Jenny Perlins soloutstilling Near Space - en omfattende installasjon bestående av filmer, lydarbeider, videoer og bilder. 

Les mer om årets festival her.