Ferieskole på Biblo Tøyen

Passer for deg mellom 10 og 15 år
26. - 30. juni 2023
Kl. 11.00 - 16.00 hver dag

«Steg for steg» - Bli med å lage lekeplass!

Ferieskolen vil finne sted på Biblo Tøyen i samarbeid med Marie og Armelle fra JAM Collective. Det er gratis og ingen påmelding kreves.

ROM UNG: Ferieskole på Biblio Tøyen (2022), JAM Collective (Armelle Breuil & Marie Payan). Foto: JAM Collective

Vi gjentar lekeplasssuksessen fra i fjor og arrangerer ferieskolen «Steg for steg» på Biblo Tøyen. En arkitekturworkshop for unge med gjenbruk og selvbygging som hovedtema. «Steg for steg» er et utforskende prosjekt for barn med fokus på de syv sansene (syn, hørsel, lukt, smak, berøring og balanse- og stillingssans) og bygger videre på fjorårets lekeplass. Lekeplasser er et viktig sted i barns liv og nødvendig for at man får utviklet kognitive sanser. JAM collective vil bidra til å understreke at det finnes mange måter man kan leke og bruke kroppene våres på for å bygge ulike moduler tilpasset våre ulike fysiske behov og forskjeller.

Ingen forhåndskunnskap kreves, og passer best for barn mellom 10 og 15 år. Det er mulig å bli med både en dag eller flere dager.

JAM Collective er en møteplass som er åpent og jobber lokalt i Oslo med kreativt støtte og selvstyrking. Gjennom arrangementer og workshops engasjerer de seg aktivt i produksjon, skaping og sirkulering av ressurser og fasiliteter for å støtte ikke-lineær kreativ læring og opplevelser for barn og voksne. Følg JAM på instagram.

Armelle Breuil er en engasjert arkitekt, feminist og miljøaktivist. Hun startet sitt eget arkitektkontor, ACT! som arbeider med naturen som inspirasjon og premissgiver. Hun er en av grunnleggerne av JAM.

Marie Payan er en Oslo-basert designer, billedkunstner og kunstformidler. I 2020 grunnla hun oonda space - et risografitrykkeri og selvpubliseringsverksted. Marie er også en av grunnleggerne av JAM.

Biblo Tøyen er et bibliotek fullt med bøker, fortellinger og opplevelser, bare for deg mellom 10 og 15 år. LES MER.

Ferieskolen arrangeres av JAM Collective i samarbeid med ROM Ung og Biblo Tøyen.

ROM Ung er generøst støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Kulturrådet.